Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Mød årets projekt i børnehøjde

Her oplever dine elever, hvad pengene fra U-landskalenderen går til i 2024, og hvorfor det gør en forskel. WWF Verdensnaturfonden har skabt en flot temaside om årets projekt, som i børnehøjde giver svar på, hvordan frugttræer, bambus, klimasikre køkkenhaver og skolebøger om naturen kan hjælpe børn i Rwenzori-regionen.

Hvad er det egentlig, pengene fra U-landskalenderen går til – og hvorfor giver det mening? Temasiden fortæller historien om årets projekt – helt konkret og i børnehøjde med billeder, korte tekster og små videoklip.

Du kan enten bruge siden som en slags præsentation, I udforsker sammen i klassen, eller du kan lade eleverne dykke ned i de små video-fortællinger på egen hånd. Der bliver også knyttet en opgave til siden.

Hvorfor er Grønne skoler vigtige?

Eleverne møder Kule og Asia, der selv bor midt i projektområdet i den bjergrige Rwenzori-region – i første række til at mærke, at klimaet har forandret sig. Vejret er blevet varmere og regntiden vildere. Både jordskred og oversvømmelser rammer skoler, marker, huse og veje.

I år støtter U-landskalenderen de ugandiske børn og unge i bjerg-regionen i at bevare og genoprette nogle af de livsvigtige balancer i naturen omkring sig.

Med projektet Grønne skoler bliver de uddannet i at tackle klimaforandringerne lokalt – og bringe de nye ideer med sig hjem til de voksne i deres landsbyer. De arbejder blandt andet med at plante træer, der holder på jorden, giver skygge og mad. Og med at dyrke køkkenhaver, der passer til det nye klima.

Hvorfor hjælper årets projekt?

På tema-siden fortæller to elever på WWF’s Grønne skole om, hvorfor det er så vigtigt, at de lærer naturen omkring sig at kende – og lærer selv at hjælpe til. Vi kommer med i undervisningen, hvor eleverne har fundet vandkander og spader frem for at sikre skolen mod oversvømmelser og voldsomme storme.

Mød to kammerater, der går i Grøn skole

Kule fortæller, hvordan skolen blæste væk under en storm, fordi træerne rundt om skolen blev fældet for at få penge til en ny vandtank. Han fortæller også, hvorfor bambus-planten er helt genial og kan redde skolen fra oversvømmelser i fremtiden.

Asia viser os rundt i området ved skolen. Her ser vi, hvordan en skolevej pludselig bliver en farlig rutsjebane, når det har regnet længe, og bjergenes små veje skrider sammen. Både hun og Kule fortæller, hvordan det giver dem håb, at de ved at plante træer og buske kan gøre naturen omkring dem mere robust.

Bliv klogere på hjemmehørende arter

Hvad er hjemmehørende arter? Og hvordan bruger børnene i Uganda hjemmehørende træer i kampen for at genopbygge naturen og få balancen mellem mennesker, dyr og natur tilbage? På siden finder I også en lille video fra WWF’s træ-børnehave, hvor tusindvis af træerne bliver passet og plejet i små potter, indtil de er store og stærke nok til at komme ud i den vilde natur.

Vær med gratis: 1.200 klasser planter et træ!

1.200 danske klasser kan gratis være med til at hjælpe naturen både i Danmark og i Uganda. Men I skal tilmelde jer nu - det er først til mølle.

Hver klasse får helt gratis leveret et hjemmehørende træ til skolen fra WWF og VELUX Gruppen. Det skal I plante. Og for hvert træ planter WWF og VELUX 10 træer i Uganda. Klassen får også et fint diplom.

Info og tilmelding her

Bestil klassesæt nu

Trykt klassesæt 200 kr.
(Pris ekskl. moms)

  • 30 elevbøger
  • 2 lærervejledninger
  • Adgang til app og web

Bestil trykt klassesæt

Bestil gratis PDF-klassesæt

Det får du med et gratis PDF-klassesæt

  • Elevbogen som PDF
  • Lærervejledningen som PDF
  • Fuld adgang til web-univers med alle opgaver, web-værktøjer til elevproduktion, iPad-app, film, lydbøger, læsestøtte og lærermaterialer.
Del på Facebook